
Gezonde oerkoeken met Cordyceps

Ouderwets lekker! Gezonde oerkoeken met cordyceps. Heerlijke voor bij de koffie of als verantwoord tussendoortje voor kinderen of jezelf. Daarbij hebben we bij deze oerkoeken een eetlepel Cordycepspoeder toegevoegd. Hiermee maak je van gezonde oerkoeken echte krachtpatsers. Gezond én met alle voordelen van Cordyceps. Het perfecte tussendoortje als je nog een paar uur moet knallen.
Ingrediënten
- 200 g havermout
- 150 g gedroogde abrikozen (je kunt ook dadels of rozijnen gebruiken of beide)
- 1 el Cordyceps poeder van Mushrooms4Life
- 1 el chiazaad
- 1 el gemalen lijnzaad
- 2 el zonnebloempitten
- 1 el kaneel
- Snufje zout
- 100 g amandelboter of een andere (plantaardige) boter
- 3 el kokosolie
- 3 el honing
- Sap van een halve sinaasappel
En zo maak je het…
- Vet een ovenschaal in met wat kokosolie of bekleed het met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Doe de abrikozen samen met de havermout in een keukenmachine en pulseer tot het tot het volledig fijngemalen is. Voeg vervolgens de resterende droge ingrediënten toe en vermaal dit ook in de keukenmachine.
- Smelt de kokosolie op laag vuur en roer de amandelboter, honing en sinaasappelsap erdoor tot alles goed gemengd is.
- Voeg het natte mengsel toe aan de keukenmachine en pulseer dit tot er een dik, plakkerig mengsel overblijft.
- Giet dit mengsel in de ovenschaal en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
- Bak de oerkoeken in 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Haal ze hierna uit de oven en laat ze een half uur afkoelen (we weten dat het moeilijk te weerstaan is!). Snijd het in ongeveer 12 stukken met een scherp mes. Je kunt de koeken bewaren in een luchtdichte verpakking.
We zijn benieuwd naar jouw creatie
Heb jij deze heerlijke flapjacks met cordyceps gemaakt? Vergeet ons dan niet te taggen op Instagram (@ mushroom4lifenl) met jouw creatie. Dat vinden we leuk!
Bekijk ook al onze andere paddenstoelenpoeders. Oneindig veel inspiratie en mogelijkheden »