// Add the new slick-theme.css if you want the default styling

Voordelen van paddenstoelen voor pre-workout en herstel

Medicinale paddenstoelen hebben veel voordelen voor de algehele gezondheid en het welzijn en kunnen een krachtig supervoedsel zijn voor sporters. Als je je bewust bent van je gezondheid, een hardloper, fietser of iemand die graag actief is, dan kun je paddenstoelen gebruiken om het functioneren van je hele lichaam te ondersteunen, evenals sportprestaties en herstel.

Paddenstoelen en gezondheidsvoordelen

Medicinale paddenstoelen bieden veel voordelen voor de algehele gezondheid. We delen ongeveer 30% van ons DNA met schimmels (meer dan met planten) en ze zijn een zeer biologisch beschikbaar medicijn voor ons. Culturen over de hele wereld gebruiken ze al duizenden jaren om de gezondheid te bevorderen en modern wetenschappelijk onderzoek begint nu hun helende eigenschappen te bevestigen. Laten we eens kijken hoe paddenstoelen goed kunnen zijn voor het sporten en welke paddenstoelen je kunnen helpen om een stapje extra te zetten…

Paddenstoelen voor pre-workout

Cordyceps

Cordyceps is waarschijnlijk de bekendste paddenstoel vanwege de voordelen voor sportprestaties*. Het kan helpen om het uithoudingsvermogen te ondersteunen* en werd populair in de jaren 90 nadat een groep Chinese atleten hun Olympische successen op de baan te danken hadden aan het gebruik van een tonic met cordyceps poeder.

Cordyceps helpt de cardiovasculaire functie te ondersteunen* door meer vers bloed en zuurstof sneller naar de spieren te brengen, waardoor meer zuurstof alle cellen in het lichaam kan bereiken wat resulteert in een betere celfunctie en betere prestaties*.

Cordyceps bevat ook adenosine dat de productie van ATP, onze lichaamsenergie, kan ondersteunen*. Onderzoek heeft aangetoond dat cordyceps poeder zowel de sportprestaties als het algehele welzijn kan verbeteren*.

Chaga

Van Chaga is ook ontdekt dat het een positief effect heeft op sportprestaties*, het helpt het uithoudingsvermogen te ondersteunen door de zuurstofstroom te ondersteunen*, net als cordyceps.

Paddenstoelen voor herstel

Paddenstoelen zijn niet alleen geweldig voor het ondersteunen van sportprestaties, maar ook voor het ondersteunen van herstel.

Chaga

Chaga is een van de meest antioxidantrijke voedingsmiddelen op aarde en helpt de krachtigste antioxidant in het lichaam te stimuleren: superoxide dismutase, dat helpt te beschermen tegen oxidatieve stress*. Lichaamsbeweging, vooral intensieve of langdurige vormen, creëert veel vrije radicalen in het lichaam die schade kunnen veroorzaken, en Chaga paddenstoel met zijn antioxiderende krachten kan helpen om dit te bestrijden*.

Cordyceps

De adaptogene voordelen van Cordyceps stellen het lichaam in staat om te gaan met stress en zich aan te passen*, helpen het lichaam om te gaan met stresshormonen* en reguleren fysiologische functies*.

Reishi

Hard trainen kan erg belastend zijn en het lichaam enorm belasten, vooral het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Reishi paddenstoelpoeder wordt al eeuwenlang gebruikt om de veerkracht en immuniteit te ondersteunen*, en de adaptogene voordelen helpen het lichaam om te gaan in tijden van stress zoals zware training*. Reishi is ook de meest ontstekingsremmende paddenstoel, dus het kan het lichaam helpen om te gaan met ontstekingen en spierpijn na de training*.

Alle medicinale paddenstoelen zijn rijk aan beta-glucanen die het immuunsysteem helpen moduleren en ervoor zorgen dat we hoesten, verkoudheid en infecties kunnen bestrijden*. Zware training kan de werking van ons immuunsysteem beïnvloeden, waardoor we uitgeput raken en vatbaar zijn voor infecties, maar medicinale paddenstoelen kunnen ons helpen om ontstekingen te bestrijden en ervoor te zorgen dat ons immuunsysteem correct werkt*.

Welke soorten paddenstoelensupplementen zijn er?

Er zijn veel manieren om prestatiebevorderende paddenstoelen in je dagelijkse routine op te nemen:

Capsules: Onze paddenstoelencapsules zijn makkelijk te gebruiken, geweldig als je onderweg bent en het gemak van een gecontroleerde dosering wilt. Neem wat Cordyceps voor een zware sessie, of Reishi om het herstel na de training te ondersteunen.

Poeders: Als je graag smoothies of papkommen maakt voor of na de training, probeer dan onze paddenstoelenpoeders. Voeg wat Cordyceps- of Mycomplex-poeder toe aan je smoothie voor de training, of Reishi als je liever aanvult na de training. Of als je tijdens je training wilt bijtanken, maak dan eens Cordyceps energieballetjes om langer door te gaan.

Paddenstoelen koffie/thee: Probeer voor een extra boost onze Cordyceps Adaptogen Coffee voor je volgende sessie, met Cordyceps extract gecombineerd met biologische Sumatraanse koffie om je echt klaar te stomen om te presteren. Of probeer voor een superboost onze Beetroot Cordyceps Latte met de toegevoegde ergogene voordelen van rode biet voor extra ondersteuning van je uithoudingsvermogen.

Medicinale paddenstoelen kunnen je nieuwe beste vriend zijn voor sportprestaties, ze helpen je uithoudingsvermogen en conditie te ondersteunen en hebben een antivermoeidheidseffect. Ze kunnen ook het herstel ondersteunen door te helpen bij een sneller spierherstel, immuunmodulatie en het bestrijden van de negatieve effecten van stress op het lichaam. Maak van paddenstoelen je geheime wapen voor sportprestaties en herstel.